Παραλίες Ίστρου

Βαθμολογήστε το
(2 ψήφοι)

Το Ίστρο διαθέτει τρεις όμορφες παραλίες, σε τρεις αντίστοιχους απάνεμους κόλπους

Σε απόσταση 12 χλμ. νότια του Αγίου Νικολάου βρίσκεται ο οικισμός Ίστρο. Θα τον συναντήσετε πάνω στον εθνικό οδικό άξονα που ενώνει τον Άγιο Νικόλαο με την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Το Ίστρο διαθέτει τρεις όμορφες παραλίες, σε τρεις αντίστοιχους απάνεμους κόλπους. Η πρώτη από τις τρεις παραλίες, αυτή που βρίσκεται στη βορειοδυτικότερη πλευρά του οικισμού, το Καραβοστάσι, είναι η πιο ήσυχη και απομονωμένη παραλία από τις τρεις. Έχει άμμο, βότσαλο και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη, ενώ σε αυτήν φύονται μερικά αρμυρίκια που προσφέρουν την σκιά τους στους επισκέπτες της.

Δίπλα από το Καραβοστάσι, βρίσκεται η δεύτερη παραλία, ο Άγιος Παντελεήμονας που παίρνει το όνομα του από ένα λευκό, μικρό εκκλησάκι. Όπως και το Καραβοστάσι, και η παραλία του Αγίου Παντελεήμονα είναι μια αμμώδης, οργανωμένη παραλία. Σε αυτήν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, ενώ θα έχετε αρκετές επιλογές για θαλάσσια σπορ.

To Βούλισμα είναι η τρίτη παραλία που θα συναντήσετε στο Ίστρο. Πρόκειται για μια μεγάλη, αμμώδη παραλία με ψιλή, λευκή άμμο και ρηχά, γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και ναυαγοσώστη. Αποτελεί ιδανική επιλογή και για μικρά παιδιά, καθώς τα νερά της βαθαίνουν σταδιακά. Στο ένα άκρο της παραλίας υπάρχει καντίνα για φαγητό και νερό.

Εκτός από τις τρεις παραλίες του Ίστρου, υπάρχει μια ακόμα παραλία που θα συναντήσετε ανατολικότερα. Βρίσκεται έξω από το Ίστρο, μπροστά από ένα μεγάλο ξενοδοχείο, το Istron Bay. Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται μέσω ενός μονοπατιού. Πρόκειται για μια αμμώδη, αρκετά οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους. Και αυτή η παραλία διαθέτει ναυαγοσώστη για την ασφάλεια των επισκεπτών της.

Συνεχίζοντας ανατολικότερα, η επόμενη παραλία που θα γνωρίσουμε είναι η παραλία Μόχλος στον ομώνυμο οικισμό.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ίστρο, Μιράμπελο, Λασίθι
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Όλες οι παραλίες της περιοχής του Ίστρου διαθέτουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, καθώς και πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ. Επίσης, όλες διαθέτουν ναυαγοσώστη, για την ασφάλεια των λουομένων.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Άγιος Νικόλαος - Σελάκανο - Κριτσά

Αποστάσεις: 12χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από τον Άγιο Νικόλαο ακολουθήστε τη διαδρομή που οδηγεί μέσω του εθνικού οδικού δικτύου στην Ιεράπετρα και τη Σητεία. Το Ίστρο βρίσκεται πάνω στο δρόμο. Ακολουθώντας την αντίστροφη διαδρομή μπορείτε να επισκεφθείτε από την Ιεράπετρα και τη Σητεία το Ίστρο.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία προς το Ίστρο.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!