Παραλίες Σφακίων

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Παραλίες στη Χώρα Σφακίων. Η παραλία Βρύση, η οποία βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Χώρας Σφακίων και είναι αυτή που προτιμάται από τους λουόμενους, έχει άμμο, ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά

Η Χώρα Σφακίων βρίσκεται 74 χλμ. νότια των Χανίων, κοντά στο τέλος του φαραγγιού της Ίμβρου. Εδώ θα βρείτε πολλές υποδομές, ταβέρνες, μαγαζιά, καφενεία καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Η Χώρα Σφακίων μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό ορμητήριο για να ανακαλύψετε τα Σφακιά. Εκτός από σημείο εκκίνησης για εκδρομές σε φαράγγια, από εδώ ξεκινάνε τα πλοία με τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε κοντινές και πανέμορφες περιοχές όπως το Λουτρό, την Αγία Ρούμελη, τη Παλαιόχωρα και τη Γαύδο, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται αρκετές παραλίες στις οποίες μπορείτε να πάτε με τα πόδια ή με βάρκα.

Παραλίες όμως, υπάρχουν και μέσα στη Χώρα Σφακίων. Η Βρύση, η οποία βρίσκεται στο δυτικό άκρο της και είναι αυτή που προτιμάται από τους λουόμενους, έχει άμμο, ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. Η παραλία αυτή είναι οργανωμένη και θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Στη Χώρα Σφακίων, δίπλα στο λιμανάκι και μπροστά στον κεντρικό δρόμο, θα βρείτε μια ακόμα παραλία, λιγότερο δημοφιλής από τη Βρύση καθώς είναι μικρότερη σε έκταση, και λιγότερο καθαρή και όμορφη.

Πολύ κοντά στην Χώρα Σφακίων λίγο ανατολικότερα βρίσκεται η παραλία Βριτομάρτυς, την οποία επισκέπτονται κυρίως γυμνιστές.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Χώρα Σφακίων, Σφακιά, Χανιά
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουσιέρες. Επίσης, θα βρείτε βενζινάδικο, ταχυδρομείο, φαρμακείο, αστυνομικό σταθμό, ΑΤΜ, ταξί.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Φραγκοκάστελο - Χώρα Σφακίων - Ασκύφου - Βάμος, E4.14, E4.15

Αποστάσεις: 74 χλμ. νότια των Χανίων

Οδικώς:
Από τα Χανιά: Στην Εθνική Οδό Χανίων – Ηρακλείου ακολουθήστε την έξοδο για Βρύσες και στη συνέχεια το δρόμο προς τη Χώρα Σφακίων. Αφού περάσετε το οροπέδιο του Ασκύφου και το φαράγγι της Ίμπρου, στρίψτε δεξιά (δυτικά) και ακολουθήστε τις πινακίδες που οδηγούν στη Χώρα Σφακίων. Ο δρόμος από το φαράγγι της Ίμπρου είναι το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής, αλλά αυτό που θα σας αφήσει μοναδικές εικόνες.
Από το νότιο οδικό άξονα: Ο δρόμος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά έχει πολλές στροφές, και δεν προτείνεται σε περίπτωση που βιάζεστε. Από το νότιο οδικό δίκτυο ακολουθήστε τις πινακίδες προς Χώρα Σφακίων περνώντας από Φραγκοκάστελο.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από Χανιά, Ρέθυμνο (Με αλλαγή λεωφορείου στις Βρύσες), Βρύσες και Ανώπολη για Χώρα Σφακίων.
Από τη θάλασσα: Υπάρχουν δρομολόγια με καραβάκι από και προς Αγία Ρούμελη, Λουτρό, Γαύδο.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!