Παραλίες Φυλακή & Βριτομάρτυς

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Παραλίες γυμνιστών στην Κρήτη. Οι παραλίες Φυλακή και Βριτομάρτυς κοντά στα Σφακιά, είναι δύο απομονωμένες παραλίες με βότσαλα και πέτρες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο εδώ λειτουργεί και ένα ξενοδοχείο γυμνιστών

Πολύ κοντά στην Χώρα Σφακίων λίγο ανατολικότερα βρίσκεται η παραλία Βριτομάρτυς, την οποία επισκέπτονται κυρίως από γυμνιστές.

Παραλία Βριτομάρτυς

Η παραλία Βριτομάρτυς, η οποία πήρε το όνομά της από την ομώνυμη αρχαία μινωική θεότητα που λατρευόταν στην περιοχή, θεωρείται το καταφύγιο των γυμνιστών. Απέχει 75 χλμ. νότια από τα Χανιά και μόλις 1,5 χλμ. από τη Χώρα Σφακίων. Πρόκειται για μια απομονωμένη, ανοιχτή στους νότιους ανέμους παραλία, με βότσαλα και πέτρες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο εδώ λειτουργεί και ένα ξενοδοχείο γυμνιστών. Ανατολικότερα από την παραλία Βριτομάρτυς, βρίσκεται άλλη μια ιδιαίτερη παραλία, η Φυλακή, με βότσαλο και πέτρες, που είναι και αυτή πόλος έλξης των γυμνιστών.

Παραλία Φυλακή

Η παραλία αυτή βρίσκεται 75 χλμ. νοτια των Χανίων και 3 χλμ. ανατολικά της Χώρας Σφακίων. Είναι απομονωμένη και προφυλαγμένη από τους νότιους ανέμους, έχει βότσαλα, πέτρες, βράχια και δεν είναι οργανωμένη.

Όπως συμβαίνει και με την παραλία Βριτομάρτυς, που βρίσκεται δίπλα, και η Φυλακή είναι μια παραλία που προτιμάται κυρίως από γυμνιστές. Άλλωστε στην παραλία Βριτομάρτυς λειτουργεί επισήμως ξενοδοχείο γυμνιστών, ενώ λίγο παραπέρα από τη Φυλακή λειτουργεί και ταβέρνα σχεδόν αποκλειστικά για γυμνιστές.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ανατολικά Χώρας Σφακίων, Σφακιά, Χανιά
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Ναι
 • τύπος παραλίας Χοντρό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • εστίαση Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • παροχές

  Καμία

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Φραγκοκάστελο - Χώρα Σφακίων - Ασκύφου - Βάμος, E4.15

Βριτόμαρτυς

Αποστάσεις: 75 χλμ. από τα Χανιά, 1,5 (Βριτόμαρτυς) & 3 (Φυλακή) χλμ. από τη Χώρα Σφακίων

Οδικώς από Χανιά: Στην Εθνική Οδό Χανίων – Ηρακλείου ακολουθήστε την έξοδο για Βρύσες και στη συνέχεια το δρόμο προς τη Χώρα Σφακίων. Αφού περάσετε το οροπέδιο του Ασκύφου και το φαράγγι της Ίμπρου, κατηφορίστε προς Χώρα Σφακίων. Γύρω στο 1,5 χλμ. πριν φτάσετε στην Χώρα Σφακίων σταματάτε και συνεχίζετε με τα πόδια στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία.
Οδικώς από το νότιο οδικό άξονα: Ο δρόμος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά έχει πολλές στροφές, και δεν προτείνεται σε περίπτωση που βιάζεστε. Από το νότιο οδικό δίκτυο ακολουθήστε τις πινακίδες προς Χώρα Σφακίων περνώντας από Φραγκοκάστελο. Γύρω στο 1,5 χλμ. πριν φτάσετε στην Χώρα Σφακίων σταματάτε και συνεχίζετε με τα πόδια στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία.

Φυλακή

Αποστάσεις: 75 χλμ. από τα Χανιά, 3 χλμ. από τη Χώρα Σφακίων

Οδικώς από Χανιά: Στην Εθνική Οδό Χανίων – Ηρακλείου ακολουθήστε την έξοδο για Βρύσες και στη συνέχεια το δρόμο προς τη Χώρα Σφακίων. Αφού περάσετε το οροπέδιο του Ασκύφου και το φαράγγι της Ίμπρου, κατηφορίστε προς Χώρα Σφακίων. Γύρω στα 3 χλμ. πριν φτάσετε στην Χώρα Σφακίων, στρίβετε και συνεχίζετε για 700 μ. περίπου στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία.
Οδικώς από το νότιο οδικό άξονα: Ο δρόμος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά έχει πολλές στροφές, και δεν προτείνεται σε περίπτωση που βιάζεστε. Από το νότιο οδικό δίκτυο ακολουθήστε τις πινακίδες προς Χώρα Σφακίων περνώντας από Φραγκοκάστελο. Γύρω στα 3 χλμ. πριν φτάσετε στην Χώρα Σφακίων, στρίβετε και συνεχίζετε για 700 μ. περίπου στο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία.

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!