Ήμερη Γραμβούσα

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Παραλίες στην Ήμερη Γραμβούσα κοντά στον Μπάλο και το Καστέλι Κισσάμου

Η Ήμερη Γραμβούσα, ένα από τα δύο μικρά βραχώδη νησιά που σχηματίζονται στα βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου της Γραμβούσας, απέχει μόλις δύο ναυτικά μίλια από τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Καθημερινά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, πραγματοποιούνται δρομολόγια από το Καστέλλι Κισσάμου προς την Ήμερη Γραμβούσα, διάρκειας 1 ώρας περίπου. Από εκεί, έπειτα από 2 ώρες περίπου το καραβάκι αναχωρεί για Μπάλο, όπου και φτάνει μετά από 15 λεπτά.

Στο μικρό νησάκι της Ήμερης Γραμβούσας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το γνωστό κάστρο με τη μεγάλη ιστορία που δεσπόζει στην κορυφή του. Χτίστηκε από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα και στα χρόνια της Κρητικής επανάστασης αποτελούσε ορμητήριο των Κρητών επαναστατών. Η θέα που θα αντικρύσετε από εκεί είναι μοναδική και θα σας αποζημιώσει μετά την κοπιαστική ανάβαση προς αυτό. Το μονοπάτι που ξεκινάει από το σημείο που δένουν τα καραβάκια και οδηγεί στο κάστρο, περνάει δίπλα από το μικρό ναό των Αγίων Αποστόλων.

Εκτός από το κάστρο, στην Ήμερη Γραμβούσα θα συναντήσετε και το ναυάγιο ενός φορτηγού πλοίου, του «Δημήτριος Π.», το οποίο ξεκινώντας από τη Χαλκίδα φορτωμένο με τσιμέντα, προσάραξε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στις 6 Ιανουαρίου του 1968 κοντά στις ακτές της Ήμερης Γραμβούσας. Όμως, λίγες μέρες αργότερα το πλοίο έμπασε νερά, καθώς η αλυσίδα του κόπηκε και το πλοίο έπεσε στα βράχια.

Εκτός από την περιήγηση στο νησί, στην Ήμερη Γραμβούσα μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο μπάνιο στα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά της.

Η παραλία διαθέτει άμμο και σε κάποια σημεία και βράχια. Μπροστά στην παραλία υπάρχουν μερικά δέντρα που προσφέρουν τη σκιά τους στους επισκέπτες της, καθώς και ένα μικρό κυλικείο, κοντά στο σημείο που αράζει το πλοίο. Το νησί έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο περιοχών Natura 2000, ως προστατευόμενη περιοχή.

Σε απόσταση 2 ν.μ. από την Ήμερη Γραμβούσα, η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, αποτελεί μια από τις διασημότερες και πιο φωτογραφημένες παραλίες της Κρήτης.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Ακρ, Γραμβούσας, Κίσσαμος, Χανιά
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Ναι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Όχι
 • εστίαση Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • παροχές

  Καμία

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Καστέλι - Έλος - Ελαφόνησος - Φαλάσσαρνα

Από τη θάλασσα: Δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου με καραβάκια από το Καστέλλι Κισσάμου (διάρκεια 1 ώρα). Από εκεί μετά από 2 ώρες περίπου το καραβάκι αναχωρεί για την λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!