Παραλία στο Φραγκοκάστελο

Βαθμολογήστε το
(3 ψήφοι)

Η παραλία του Φραγκοκάστελου είναι μια τεράστια, αμμώδης παραλία, με αμμόλοφους και γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά κάτω από τα επιβλητικά τείχη του ενετικού φρουρίου

Η παραλία του Φραγκοκάστελου είναι μια τεράστια, αμμώδης παραλία, με αμμόλοφους και γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά κάτω από τα επιβλητικά τείχη του ενετικού φρουρίου. Το φρούριο και η ομώνυμη παραλία βρίσκονται σε μικρή πεδιάδα νοτιοανατολικά των Λευκών Όρεων, στα νότια του νομού Χανίων.

Το φρούριο χτίστηκε από του Ενετούς μεταξύ 1371 και 1374 με σκοπό να τους προστατεύει από τους ανυπότακτους Σφακιανούς, αλλά και την πειρατεία. Ως οικοδομικά υλικά χρησιμοποιήθηκαν οι έτοιμες λαξευμένες πέτρες από τη διπλανή ερειπωμένη αρχαία πόλη Νικήτα. Σήμερα, σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι συνδεδεμένο με τους Δροσουλίτες, ένα φυσικό οπτικό φαινόμενο, το οποίο, σύμφωνα με το λαϊκό θρύλο, παρουσιάζεται την ώρα της πρωινής δροσιάς(λίγα λεπτά πριν την ανατολή του ήλιου), γύρω στα τέλη Μαΐου σε αυτή την περιοχή.

Η παραλία του Φραγκοκάστελου είναι οργανωμένη και έχει πολύ κόσμο. Τα αβαθή νερά της την καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες και μικρά παιδιά.

Δυτικότερα του Φραγκοκάστελου, συνεχίζοντας στο δρόμο προς Σφακιά, βρίσκεται η παραλία Βάταλος.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Φραγκοκάστελο, Σφακιά, Χανιά
 • ελεύθερο camping Όχι
 • γυμνισμός Όχι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - πολλές επιλογές
 • εστίαση Ναι - πολλές επιλογές
 • παροχές

  Ομπρέλες, Ξαπλώστρες και μία καντίνα

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Φραγκοκάστελο - Χώρα Σφακίων - Ασκύφου - Βάμος, Ρέθυμνο - Πλακιάς - ΦραγκοκάστελοE4.15, E4.26

Αποστάσεις: 80 χλμ. νότια των Χανίων, 12 χλμ. ανατολικά από τη Χώρα Σφακίων

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και από Χανιά και από Ρέθυμνο. Η δεύτερη διαδρομή (από Ρέθυμνο) είναι πιο ομαλή και ασφαλής αλλά λιγότερο επιβλητική από την πρώτη (από τα Χανιά)!
Από Χανιά: Στην Εθνική Οδό Χανίων – Ηρακλείου ακολουθήστε την έξοδο για Βρύσες και στη συνέχεια το δρόμο προς τη Χώρα Σφακίων. Αφού περάσετε το οροπέδιο του Ασκύφου και το φαράγγι της Ίμπρου, λίγο πριν τη Χώρα Σφακίων στρίψτε αριστερά (ανατολικά) και ακολουθήστε τις πινακίδες που οδηγούν στο Φραγκοκάστελο. (διάρκεια διαδρομής:  περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά)
Από Ρέθυμνο: Ακολουθήστε το δρόμο προς Πλακιά και πριν φτάσετε στον Πλακιά συνεχίστε ανατολικά και ακολουθήστε τις πινακίδες προς Ροδάκινο, Χώρα Σφακίων και Φραγκοκάστελο. (διάρκεια διαδρομής: περίπου 1 ώρα).
Με λεωφορείο: Δρομολόγια από Χανιά προς Φραγκοκάστελο

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!