Σφηνάρι & Πλατανάκια

Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Σφηνάρι

Παραλία στο Σφηνάρι Χανίων. Ήρεμες οικογενειακές διακοπές στην Κρήτη. Το Σφηνάρι φημίζεται για το φρέσκο του ψάρι

Σε απόσταση 60 χλμ. περίπου από την πόλη των Χανίων και 32 χλμ. από το Καστέλλι Κισσάμου, βρίσκεται η παραλία Σφηνάρι. Για τους λάτρεις των καταδύσεων η παραλία αυτή αποτελεί ιδανική επιλογή, λόγω του υπέροχου βυθού της. Όμως, αποτελεί και μια ήρεμη, παραλία που μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα καταγάλανα νερά της. Έχει άμμο, βότσαλο και αρκετά αλμυρίκια τριγύρω, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στη σκιά τους.

Είναι αρκετά οργανωμένη και σε αυτήν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους. Κοντά στην παραλία, στον ομώνυμο οικισμό, θα βρείτε αρκετές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, καθώς και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η παραλία Πλατανάκια είναι η επόμενη παραλία που θα συναντήσετε αν συνεχίσετε προς τα νότια.

Πλατανάκια

Η παραλία Πλατανάκια είναι μια μικρή παραλία που απέχει γύρω στα 61 χλμ. από τα Χανιά και 34 χλμ. από το Καστέλλι Κισσάμου. Βρίσκεται στην έξοδο ενός μικρού φαραγγιού, σε μια απάνεμη τοποθεσία περιτριγυρισμένη από ψηλά βράχια.

Πρόκειται για μια παραλία με καταγάλανα νερά, άμμο και βράχια, ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των καταδύσεων. Για να την προσεγγίσετε - καλό είναι να μην το προσπαθήσετε, αν δεν διαθέτετε τετρακίνητο όχημα - θα πρέπει να ακολουθήσετε από τον οικισμό Κάμπο θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν δύσκολο χωματόδρομο που οδηγεί σε αυτήν την απομονωμένη και ήσυχη παραλία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε στην παραλία μέσα από το φαράγγι του Κάμπου που ξεκινάει από τον ομώνυμο οικισμό και οδηγεί μετά από 2ωρη πεζοπορία στην παραλία.

Εξαιτίας του ότι η παραλία είναι απομονωμένη και μη οργανωμένη, καλό είναι, όταν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα, έτσι ώστε η παραμονή σας σε αυτήν να είναι ευκολότερη.

Συνεχίζοντας πορεία προς τα νότια, η επόμενη παραλία που συναντάμε είναι η παραλία Γύλισμα ή Αφρατόλακκοι.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Σφηνάρι, Κίσσαμος, Χανιά
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Βραχώδης
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Σφηνάρι: Η παραλία είναι αρκετά οργανωμένη. Σε αυτήν θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους
  Πλατανάκι: Καμία

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Καστέλι - Έλος - Ελαφόνησος - Φαλάσσαρνα, E4.02, E4.03

Σφηνάρι

Αποστάσεις: 60χλμ. περίπου από τα Χανιά, 32χλμ. από το Καστέλλι Κισσάμου.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από τα Χανιά οδηγήστε μέχρι το Καστέλλι Κισσάμου και από εκεί συνεχίστε ακολουθώντας τις πινακίδες για Σφηνάρι.
Με λεωφορείο: Δρομολόγια προς Σφηνάρι πραγματοποιούνται από τα Χανιά και το Καστέλλι Κισσάμου.

Πλατανάκια

Αποστάσεις: 61χλμ. περίπου από τα Χανιά, 34χλμ. από το Καστέλλι Κισσάμου.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από τα Χανιά οδηγήστε μέχρι το Καστέλλι Κισσάμου και από εκεί συνεχίστε μέχρι τους οικισμούς Σφηνάρι και Κάμπο. Ένας δύσκολος χωματόδρομος θα σας βγάλει στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία. Εκεί θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας και θα συνεχίσετε με τα πόδια στο μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία.
Με τα πόδια: Μέσα από το φαράγγι που ξεκινάει από τον οικισμό Κάμπος και φτάνει στην παραλία. (διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες περίπου)

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!