Παραλίες στα Λιβάδια

Βαθμολογήστε το
(4 ψήφοι)

Κεραμωτή

Η παραλία Κεραμωτή είναι μια ήρεμη, μεγάλη παραλία, που απέχει 71 χλμ. περίπου από τα Χανιά και 27 χλμ. περίπου από το μαγευτικό Ελαφονήσι. Αν και βρίσκεται κοντά στον ομώνυμο οικισμό της Κεραμωτής, η παραλία δεν είναι οργανωμένη, έτσι αν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε θα πρέπει να έχετε φροντίσει για τα απαραίτητα που θα κάνουν την παραμονή σας σε αυτήν πιο άνετη.

Ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα βρείτε στον ομώνυμο οικισμό, καθώς και στον οικισμό Λιβάδια.

Η παραλία έχει βότσαλο, άμμο και πεντακάθαρα, βαθιά νερά, τα οποία ωστόσο είναι κρύα, καθώς στη θάλασσα χύνεται νερό από τις πηγές των βουνών . Η παραλία έχει αρκετά βράχια, γεγονός που την κάνει ιδανική για όσους αγαπούν τις καταδύσεις και το υποβρύχιο ψάρεμα. Κοντά στην παραλία Κεραμωτή βρίσκεται ο οικισμός Λιβάδια, με την ομώνυμη παραλία.

Λιβάδια

Σε απόσταση 72 χλμ. περίπου από την πόλη των Χανίων και 32 χλμ. από το Καστέλλι Κισσάμου, βρίσκεται η παραλία Λιβάδια και ο ομώνυμος, κοντά σε αυτήν, οικισμός, από τον οποίο περνάει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.

Πρόκειται για μια ήσυχη, μη οργανωμένη παραλία, με βότσαλο, πέτρες, βράχια και καθαρά νερά, την οποία προτιμούν οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής. Παράλληλα, αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των καταδύσεων και του υποβρύχιου ψαρέματος, αλλά και για όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης και απομόνωσης.

Ταβέρνες και ενοικιαζόμενα θα βρείτε στον ομώνυμο οικισμό.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Λιβάδια, Κίσσαμος, Χανιά
 • ελεύθερο camping Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • γυμνισμός Ναι - σε ορισμένα σημεία
 • τύπος παραλίας Άμμος, Ψιλό βότσαλο, Χοντρό βότσαλο
 • διαμονή Ναι - περιορισμένες επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Καμία

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Καστέλι - Έλος - Ελαφόνησος - Φαλάσσαρνα, E4.03

Κεραμωτή

Αποστάσεις: 71χλμ. περίπου από τα Χανιά, 31χλμ. περίπου από το Καστέλλι Κισσάμου, 27χλμ. περίπου από το Ελαφονήσι.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από τα Χανιά οδηγήστε μέχρι το Καστέλλι Κισσάμου και από εκεί συνεχίστε στο δρόμο που οδηγεί προς το Ελαφονήσι. Πριν φτάσετε στον οικισμό Κεραμωτή θα στρίψετε δεξιά σε έναν αρκετά κακοτράχαλο χωματόδρομο, ο οποίος θα σας οδηγήσει στην παραλία.

Λιβάδια

Αποστάσεις: 72χλμ. περίπου από τα Χανιά, 32χλμ. περίπου από το Καστέλλι Κισσάμου, 26χλμ. περίπου από το Ελαφονήσι.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από τα Χανιά οδηγήστε μέχρι το Καστέλλι Κισσάμου και από εκεί συνεχίστε στο δρόμο που οδηγεί προς το Ελαφονήσι. Ανάμεσα στους οικισμούς Πλαγιά και Κεραμωτή θα στρίψετε στον δρόμο που μετά από 8χλμ. περίπου θα σας οδηγήσει στον οικισμό Λιβάδια. Εκεί θα πρέπει να αφήσετε το όχημά σας και να συνεχίσετε με τα πόδια ως την παραλία.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!