Φαλάσαρνα

Βαθμολογήστε το
(5 ψήφοι)

Οι καλύτερες παραλίες της Κρήτης, η παραλία στα Φαλάσσαρνα Χανίων. Βραβείο καλύτερης παραλίας της Ευρώπης

Η παραλία Φαλάσαρνα είναι μια εξαιρετικής ομορφιάς παραλία στις βορειοδυτικές ακτές του νομού Χανίων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά από μεγάλες αμμουδιές, συνολικού μήκους 3 χλμ. που σχηματίζονται μπροστά από τα ερείπια της ομώνυμης αρχαίας πόλης.

Η κεντρική παραλία, η Παχειά Άμμος, μήκους 1 χλμ. περίπου, είναι μια μαγευτική παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Κρήτης. Είναι άρτια οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ σε αυτήν θα βρείτε υποδομές για θαλάσσια σπορ και γήπεδο beach volley. Κοντά λειτουργούν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφετέριες που θα κάνουν την παραμονή σας σε αυτήν πιο άνετη.

Αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία της Παχειάς Άμμου, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις άλλες παραλίες που βρίσκονται δίπλα, τόσο στη βόρεια, όσο και στη νότια πλευρά της. Πρόκειται για μικρότερες, ερημικές, μη οργανωμένες παραλίες, άλλες με βότσαλο και άλλες με άμμο, ιδανικές για χαλάρωση.

Στα Φαλάσαρνα το ηλιοβασίλεμα είναι μαγευτικό, καθώς η παραλία κοιτάζει προς τη δύση, ενώ κάθε καλοκαίρι σε αυτήν πραγματοποιούνται αρκετά beach parties. Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων που αναπτύσσονται στην περιοχή, τα Φαλάσαρνα αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του σέρφινγκ.

Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή στα Φαλάσαρνα έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο περιοχών Natura 2000, ως προστατευόμενη περιοχή. Η μόνη παραφωνία της περιοχής είναι το πλήθος των θερμοκηπίων που έχουν αναπτυχθεί τριγύρω.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση στις παραλίες των δυτικών ακτών του Νομού Χανίων, με πορεία προς τα νότια, η επόμενη παραλία που θα συναντήσετε είναι η παραλία Κόκκινα Γκρεμνά.

 • Tips, Προτάσεις, Χρήσιμες πληροφορίες
 • Ιστορία, Λαογραφία
 • Τι να κάνετε (Δραστηριότητες)
 • Τι να δείτε (Πολιτισμός, Φύση)

Επιπλέον Πληροφορίες...

 • τοποθεσία Φαλάσσαρνα, Κίσσαμος, Χανιά
 • ελεύθερο camping Ναι
 • γυμνισμός Ναι
 • τύπος παραλίας Άμμος
 • διαμονή Ναι - αρκετές επιλογές
 • εστίαση Ναι - αρκετές επιλογές
 • παροχές

  Η παραλία είναι άρτια οργανωμένη. Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, ναυαγοσώστης και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Για να δείτε τον 3D χάρτη κατεβάστε και εγκαταστήστε το Google Earth plugin

Πληροφορίες Πρόσβασης

Σχετικές διαδρομές & μονοπάτια:

Καστέλι - Έλος - Ελαφόνησος - Φαλάσσαρνα

Αποστάσεις: 59χλμ. περίπου από τα Χανιά, 17χλμ. από το Καστέλλι Κισσάμου.

Με αυτοκίνητο/μηχανή: Από τα Χανιά οδηγήστε μέχρι το Καστέλλι Κισσάμου και από εκεί συνεχίστε ακολουθώντας τις πινακίδες προς Φαλάσαρνα.
Με λεωφορείο: Εκτελούνται δρομολόγια προς Φαλάσαρνα από Χανιά και Καστέλλι Κισσάμου.

Φωτογραφικό Υλικό

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!