Οι παραλίες της Κρήτης

Η Κρήτη προσφέρει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα ακτών κατα μήκος των οποίων σχηματίζονται παραλίες για κάθε γούστο: παραλίες με απέραντες αμμουδιές, παραλίες βοτσαλωτές, οργανωμένες κοσμοπολίτικες πλαζ, ερημικές παρθένες ακρογιαλιές, παραλίες που προσφέρονται για ελεύθερο κάμπινγκ, παραλίες για καταδύσεις και θαλάσσια σπορ.

Στην ενότητα αυτή καταγράφουμε αναλυτικά τις παραλίες του νησιού και σας δίνουμε πλήρεις οδηγίες για το πώς θα τις προσεγγίσετε.

Από

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις Παραλίες της Κρήτης χρησιμοποιώντας τον χάρτη, ή να επιλέξετε πιο κάτω, και να εξερευνήσετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει. Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έξυπνη αναζήτηση κάτω δεξιά, ώστε να αναζητήσετε παραλίες που ταιριάζουν στα συγκεκριμένα, δικά σας γούστα!

Κρήτη - Βόρεια παράλια

Κρήτη - Βόρεια παράλια

Στα βόρεια παράλια της Κρήτης συγκεντρώνονται οι περισσότερες οργανωμένες και κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού και τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα. Σχεδόν όλες τους έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία!

Περισσότερα

Χανιά-Δυτικά & Νότια παράλια

Χανιά-Δυτικά & Νότια παράλια

Στα Χανιά συγκεντρώνονται κάποιες από τις πιο διάσημες και «εξωτικές» παραλίες της Κρήτης, όπως το Φραγκοκάστελο, το Ελαφονήσι με τα τυρκουάζ νερά, τα Φαλάσσαρνα, ο εμβληματικός Μπάλος...

Περισσότερα

Ρέθυμνο-Νότια παράλια

Ρέθυμνο-Νότια παράλια

Στα νότια παράλια του Ρεθύμνου θα συναντήσετε μοναδικά τοπία όπως οι αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου και η μαγευτική Τριόπετρα, σπάνια οικοσυστήματα όπως αυτό της Λίμνης Πρέβελης.

Περισσότερα

Ηράκλειο-Νότια παράλια

Ηράκλειο-Νότια παράλια

Στα νότια του Ηρακλείου υπάρχει πλήθος επιλογών: από τον Κερατόκαμπο, μέχρι τον Λέντα, τον Κομμό και τα Μάταλα με τις διάσημες σπηλιές των χίπις.

Περισσότερα

Νοτιοανατολικά παράλια Κρήτης

Νοτιοανατολικά παράλια Κρήτης

Στην ανατολική Κρήτη, συναντάμε κάποιες από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, όπως το Βάι με το φοινικόδασος, η παραλία της Χρυσής (Γαϊδουρονήσι) και η Ζάκρος.

Περισσότερα

 

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!