Cretan Traditional Villas

Βαθμολογήστε το
(1 Ψήφος)

Στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, χωριό ανακηρυγμένο ως παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός, τέσσερα παλιά πετρόκτιστα σπίτια αναστυλωμένα με αγάπη και σεβασμό στην παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική και πλήρως εξοπλισμένα, φιλοξενούν όσους αναζητούν γνήσιες διακοπές ξεκούρασης σε περιβάλλον παραδοσιακό και κοντά στην καθημερινή ζωή του χωριού.

Στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, χωριό ανακηρυγμένο ως παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός, τέσσερα παλιά πετρόκτιστα σπίτια αναστυλωμένα με αγάπη και σεβασμό στην παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική και πλήρως εξοπλισμένα, φιλοξενούν όσους αναζητούν γνήσιες διακοπές ξεκούρασης σε περιβάλλον παραδοσιακό και κοντά στην καθημερινή ζωή του χωριού.

Η ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών της περιοχής του Αποκόρωνα (το λεγόμενο "καμαρόσπιτο") βρίσκει στο "ΕΡΓΙΝΑ" την τέλεια έκφρασή της. Η πέτρα και το κυπαρίσσι είναι τα υλικά που για αιώνες χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή τους. Στο Εργίνα σώζονται ακόμη στοιχεία από τον 16ο αιώνα (η λαξευμένη πέτρινη εσωτερική πόρτα). Δύο παλιές πέτρινες καμάρες στο καθιστικό και στην τραπεζαρία με φανερά επάνω τους τα σημάδια του χρόνου. Προσφέρει απίστευτη θέα προς το χωριό και τα Λευκά Όρη. Επίσης, έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για την αναστύλωσή του.

Τα σπίτια Πέρυ, Λιοτρίβι και Ερημίτης αποτελούν συγκρότημα ξεχωριστών κατοικιών σε διαφορετικά επίπεδα, με διαφορετική διαρρύθμιση και διακόσμηση, ξεχωριστές αυλές και ανεξάρτητες εισόδους.
Το "Πέρυ" και το "Λιοτρίβι", με απεριόριστη θέα στα Λευκά Όρη και σ' ολόκληρο το χωριό, έχουν χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού με Υπουργική Απόφαση ως παραδοσιακό και διατηρητέο κτίσμα-δείγμα της ντόπιας αρχιτεκτονικής. Κατά την αναστύλωση του Ερημίτη, αφέθηκαν όσα στοιχεία ήταν δυνατόν να σωθούν, όπως οι πέτρινοι τοίχοι και τα δάπεδα. Διαθέτει δική του βεράντα με θέα πάνω από το χωριό και προς τα Λευκά Όρη και στο ισόγειο μικρή πλακόστρωτη αυλή μέσα στον ελαιώνα, σκιασμένη από μια χαρουπιά.

Σε απόσταση τριών περίπου χλμ. βρίσκεται το παραθαλάσσιο ψαροχώρι Αλμυρίδα με την θαυμάσια αμμουδερή παραλία και τα πεντακάθαρα νερά (κάθε χρόνο η Αλμυρίδα τιμάται με την Γαλάζια Σημαία που απονέμει η Ε.Ε.). Εκεί και οι ταβέρνες με εξαιρετικές γεύσεις - ιδανικές για όποιον θέλει να δοκιμάσει την απαράμιλλη και επιστημονικά ενδεδειγμένη περίφημη "Κρητική Διατροφή". 
Απλά το ιδανικό μέρος για διακοπές.

Φωτογραφικό Υλικό

Ενδεικτικές Τιμές & Πληροφορίες

Τύπος
Υψηλή season
Χαμηλή season
Βίλλα/Μεζονέτα
€100
€75

Περισσότερα για το Cretan Traditional Villas

Εργίνα
H Εργίνα είναι ανεξάρτητη κατοικία λίγα μέτρα από την πλατεία του χωριού. ιδανική για διακοπές και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5 άτομα.
Η εξώπορτα μας οδηγεί στην τυπική εσωτερική πλακόστρωτη αυλή σκιασμένη από τον πλάτανο. Στις γωνιές της αυλής παλιά πιθάρια, κάποτε χρηστικά σκεύη για κρασί και λάδι, τώρα απλά διακοσμητικά στοιχεία.
Από την αυλή μπαίνουμε στην κουζίνα, που πριν ήταν ο σταύλος του σπιτιού, και από την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα κατεβαίνουμε στην τραπεζαρία καμαρόσπιτο. Από εκεί και δια μέσου της λαξευτής πόρτας μπαίνουμε στο καθιστικό με την μεγάλη πέτρινη καμάρα όπου είναι το τζάκι, δύο "σοφραδάκια" (χώροι ύπνου ψηλά δεξιά και αριστερά από την καμάρα) και ένας καναπές-κρεβάτι. Στο βάθος του καθιστικού είναι το λουτρό, πλήρως εξοπλισμένο με μπανιέρα και πλυντήριο ρούχων.
Από την κρεβατοκάμαρα βγαίνουμε είτε στην βεράντα πάνω από την αυλή, σκιασμένη και αυτή από τον πλάτανο, είτε στην πέργκολα της μεγάλης βεράντας με την θέα προς το χωριό και τα Λευκά Όρη.

Πέρυ
Βρίσκεται μέσα σε ελαιώνα 3 στρεμμάτων, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μέχρι 4 άτομα, και διαθέτει απεριόριστη θέα στα Λευκά Όρη και σ' ολόκληρο το χωριό
Από την είσοδο μπαίνουμε στην εσωτερική πλακόστρωτη παλιά αυλή του σπιτιού. Οι πέτρινες "γούρνες" πλυσίματος και ποτίσματος, λαξευμένες με το χέρι, το πηγάδι συλλογής του βρόχινου νερού, δίνουν μια "ιδέα" της ζωής προηγούμενων εποχών.
Από την αυλή μπαίνουμε σε ένα χώρο (προθάλαμο) από όπου έχουμε πρόσβαση στο "φουρνόσπιτο" με την μεγάλη εσωτερική καμινάδα που σήμερα λειτουργεί σαν κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη. Από τον προθάλαμο μπαίνουμε στο μεγάλο καθιστικό/τραπεζαρία όπου το τζάκι, ένας κρητικός καναπές/κρεβάτι και ο μακρύς πέτρινος πάγκος που μπορεί να κοιμίσει μέχρι και δύο άτομα.
Μια σκάλα από ξύλο και κορμούς κυπαρισσιού οδηγεί στον όροφο (οντά) όπου υπάρχουν δύο διπλά κρεβάτια. Διαθέτει πλήρη κλιματισμό.

Λιοτρίβι
Μια φαρδιά πλακόστρωτη σκάλα οδηγεί από τον ελαιώνα στην ιδιωτική αυλή του με τις ξαπλώστρες και τα έπιπλα κήπου. Εκεί βρίσκεται η πόρτα εισόδου του ελαιοτριβείου που είναι ένα κλασσικό καμαρόσπιτο με τραπεζαρία και καθιστικό με παλιό τζάκι και ένα διπλό κρεβάτι. Η κουζίνα του είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένη και υπάρχει και ένα WC με ντους. Διαθέτει πλήρη κλιματισμό.
Μια σκάλα από ξύλο κυπαρισσιού οδηγεί στα δύο υπνοδωμάτια με διπλά σιδερένια κρεβάτια και ανεμιστήρες οροφής πάνω τους. Δύο ξεχωριστά WC με ντους εξυπηρετούν την κάθε κρεβατοκάμαρα. Στο ένα υπνοδωμάτιο υπάρχει επί πλέον ένα μονό κρεβάτι.
Μια ιδιωτική βεράντα προσφέρει θαυμάσια θέα πάνω από το χωριό και προς τα Λευκά Όρη, που καλύπτεται με χιόνι μέχρι το Μάιο. Γύρω από το σπίτι υπάρχουν ελαιώνες και παρτέρια.
Το Λιοτρίβι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7 άτομα

Ερημίτης
Αρχικά ήταν ο στάβλος του σπιτιού. Σήμερα μια μαιζονέτα δύο χώρων με δύο WC / ντους. Είναι ιδανικό για ένα ζευγάρι ή για ζευγάρι με ένα παιδί.
Η είσοδός του οδηγεί στο καθιστικό/τραπεζαρία/κουζίνα (πλήρως εξοπλισμένη) όπου υπάρχει και ένας νησιώτικος καναπές/κρεβάτι. Μια πέτρινη σκάλα οδηγεί στον επάνω όροφο με ένα παλιό διπλό κρεβάτι και το παλιό τζάκι. Διαθέτει πλήρη κλιματισμό.
Διαθέτει επίσης, δική του βεράντα με θέα πάνω από το χωριό και προς τα Λευκά Όρη και στο ισόγειο μικρή πλακόστρωτη αυλή μέσα στον ελαιώνα, σκιασμένη από μια χαρουπιά.

* Το ΠΕΡΥ διαθέτει τηλέφωνο κοινό με το ΛΙΟΤΡΙΒΙ και σε κοινόχρηστο χώρο, πλυντήριο ρούχων κοινό με το ΛΙΟΤΡΙΒΙ και τον ΕΡΗΜΙΤΗ. 

Τι προσφέρει το κατάλυμα

Γενικά
Γρήγορο check in/check out, Πλύσιμο ρούχων, Αίθριο, Χώρος στάθμευσης, Ιδιωτικός Χώρος στάθμευσης, Τζάκι
Δωμάτια
Κλιματισμός, Τηλέφωνο, DVD/CD player, Ραδιόφωνο, Μπαλκόνι, Ψυγείο, Τζάκι, Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, Τηλεόραση με επίπεδη οθόνη
Δραστηριότητες
Internet
Wifi

Επιλογές Κράτησης

  • Τηλέφωνο: , +30 6955857178
  • E-mail: info@destinationcrete.gr
    (*) Στο email σας συμπεριλάβετε το Όνομα του Καταλύματος: Cretan Traditional Villas
Χρησιμοποιείστε το Destination Crete & εμπλουτίστε την διαμονή σας με ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!

Αίτημα για Κράτηση μέσω του Destination-Crete!

(!) Κάντε κράτηση μέσω του Destination Crete και επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις και τις ειδικές προσφορές για οποιαδήποτε δραστηριότητα από τον κατάλογό μας
(!) Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για μια πρόταση με ανταγωνιστικές τιμές μαζί με προτάσεις για να εμπλουτίσετε την εμπειρία σας

Πως θα μετακινηθείτε

Χρειάζεστε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας?

(!) Ενοικιάστε online το όχημα της επιλογής σας χρησιμοποιώντας τις ποιοτικές υπηρεσίες του αποκλειστικού μας συνεργάτη Rental Center Crete. Εγγυημένα, ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονος στόλος!
(!) Εάν χρειάζεστε κάτι πιο σύνθετο ή εξειδικευμένο και επιθυμείτε να αναλάβουμε προσωπικά το αίτημά σας, τηλεφωνήστε μας στο +30 6955857178 ή στείλτε μας μήνυμα στην δ/ση info@destinationcrete.gr
24ωρη Παράδοση/Παραλαβή στα αεροδρόμια Ηρακλείου/Χανίων
All Risk Insurance 100%, NO EXCESS πολιτική
Νέα & Ασφαλή οχήματα, μεγάλη ποικιλία για την επιλογή σας
Δωρεάν Ακύρωση έως και 48 πριν από την άφιξη
Δωρεάν παιδικό/βρεφικό κάθισμα σε όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
Χωρίς επιπλέον ή κρυφές χρεώσεις

Χρειάζεστε Ταξί ή Ιδιωτική μεταφορά?

(!) Επιλέξτε την αφετηρία και τον προορισμό σας και χρησιμοποιήστε τις ποιοτικές υπηρεσίες του συνεργάτη μας Crete-Cabs στις καλύτερες τιμές
(!) Εάν χρειάζεστε κάτι πιο σύνθετο ή εξειδικευμένο και επιθυμείτε να αναλάβουμε προσωπικά το αίτημά σας, τηλεφωνήστε μας στο +30 6955857178 ή στείλτε μας μήνυμα στην δ/ση info@destinationcrete.gr
Μεταφορές με Χαμηλό Κόστος: Αν ψάχνετε γρήγορη μεταφορά σε χαμηλό κόστος, από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, οι συνεργάτες μας μπορούν να σας προσφέρουν αυτό που χρειάζεστε
Χωρίς έξτρα Χρεώσεις Κράτησης: Χαμηλές τιμές χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της υπηρεσίας. Χωρίς επιπλέον χρεώσεις για ηλεκτρονικές αγορές
Αξιόπιστες Μεταφορές: αξιοπιστία, ασφάλεια, άνεση, έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας
Δωρεάν Ακύρωση έως και 48 ώρες πριν από τη μεταφορά
Στην πόρτα του Ξενοδοχείου σας: Η CreteCab μεταφέρει εκατοντάδες επιβάτες κάθε χρόνο, από το αεροδρόμιο στην πόρτα του ξενοδοχείου τους
24/7 Εξυπηρέτηση Πελατών: οι συνεργάτες μας είναι πάντα εδώ για να σας βοηθήσουν

Τι να κάνετε στην περιοχή

Χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερο, προσαρμοσμένο στις Ανάγκες σας;

Θέλετε να ζήσετε κάτι μοναδικό κατά τη διαμονή σας στην Κρήτη;
Είστε φυσιολάτρες ή σας αρέσει η περιπέτεια;
Θέλετε να γνωρίσετε το νησί σαν ντόπιος;

Έχετε κάτι στα υπόψη ή θέλετε να σας κατευθύνουν οι ειδικοί μας;

  • Τηλεφωνήστε μας στο +30 6955857178 ή στείλτε μας μήνυμα στην δ/ση info@destinationcrete.gr Ή
  • Χρησιμοποιείστε το Trip Planner Service για να σχεδιάσουμε μαζί την εμπειρία της επιλογής σας!

Πρόσβαση

Από Αεροδρόμιο:38 χλμ.
Από Λιμάνι:21 χλμ.
Από Νοσοκομείο:28 χλμ.
Υποδομές Εστίασης:0.5 χλμ.
Πλησιέστερη Πόλη:25 χλμ.
Πλησιέστερη Παραλία:4 χλμ.
Εμπορικά Καταστήματα:0.5 χλμ.
διεύθυνση: Γαβαλοχώρι, 73008, Βάμος
Περιοχή: Χανιά, Αποκόρωνας
σχετικές διαδρομές: Φραγκοκάστελο-Σφακιά-Ασκύφου-Βάμος

πως θα φτάσετε
Τα Cretan Traditional Villas βρίσκονται στο Γαβαλοχώρι, στην επαρχία του Αποκόρωνα περίπου 25 χλμ. ΝΑ των Χανίων.

Από το Ηράκλειο:
Από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι, ακολουθήστε την Νέα Εθνική Οδό για το Ρέθυμνο - Χανιά.
Λίγα χιλιόμετρα μετά την έξοδο για Γεωργιούπολη, ακολουθήστε την κατεύθυνση για Καλύβες - Αρμένοι και, στη συνέχεια, για Καλύβες, Αλμυρίδα, Πλάκα, Γαβαλοχώρι και τέλος, από Αλμυρίδα προς Γαβαλοχώρι (3 km) .

Από τα Χανιά:
Από το αεροδρόμιο, ακολουθήστε την κατεύθυνση για Σούδα και, στη συνέχεια, για το Ρέθυμνο, με την Νέα Εθνική Οδό.

Όταν περνάτε τις εξόδους Μεγάλα Χωράφια-Agrepa και Καλάμι-Καλύβες, στρίψτε δεξιά στην έξοδο Καλύβες - Αρμένοι - Βάμος, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις πινακίδες για Καλύβες - Αλμυρίδα, Πλάκα Γαβαλοχώρι και τέλος από το παραθαλάσσιο ψαροχώρι Αλμυρίδα, με την θαυμάσια αμμουδερή παραλία και τα πεντακάθαρα νερά, προς Γαβαλοχώρι (3χλμ). 

Το ένα σπίτι βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ τα άλλα 3 σπίτια βρίσκονται 200μ. πιό μακρυά. 

"Ταβέρνες με εξαιρετικές γεύσεις, καφενεία, φούρνος, mini-market εξυπηρετούν απόλυτα τον επισκέπτη."

Το Γαβαλοχώρι βρίσκεται σε ιδανικό σημείο για να αρχίσει κανείς τις εξορμήσεις του προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Κνωσσός, Σφακιά, Φραγκοκάστελλο, Λουτρό, Φαιστός, Ασκύφου, Φαράγγι Σαμαριάς, Ομαλός, Λισσός, Φαλάσσαρνα, Ελαφονήσι, 'Ελυρος, Πρέβελη και τόσα άλλα, ενώ η "νυχτερινή" ζωή των Χανίων και του Ρεθύμνου είναι εύκολα προσιτή.

Από

Πολιτικές

Check-in: Από τις 15:00
Check-out: Έως τις 12:00

Παιδιά και επιπλέον κρεβάτια

Βρεφικές κούνιες χωρίς χρέωση.

Κατοικίδια ζώα
Κατοικίδια δεν επιτρέπονται.

HERE

Κάνετε Κράτηση μέσω του Destination-Crete!

Cretan Traditional Villas
Συμπληρώστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Γιατί να κάνετε κράτηση μέσω του Destination Crete?

(!) Κάνετε αίτημα κράτησης μέσω του Destination Crete και αποκτήστε εκπτώσεις και ειδικές προσφορές για οποιαδήποτε δραστηριότητα από τον κατάλογό μας!

(!) Σας εγγυόμαστε μια προσφορά με ανταγωνιστικές τιμές μαζί με προτάσεις για να εμπλουτίσετε την εμπειρία σας!

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!