Αναζήτηση - Δραστηριότητες

Τύπος

Δραστηριότητες

Βαθμός δυσκολίας

Ενδεικτική Τιμή (€) / άτομο

Διάρκεια (ημέρες)

Κατόπιν Αίτησης

All Inclusive

Νομός

Θαλάσσιο καγιάκ στην Βορειοανατολική Κρήτη (4 ημέρες)

Ελούντα - Πλάκα - Κολοκύθα και Παχιά Άμμος

Ημέρα 1η

Το ταξίδι μας ξεκινά επίσημα το πρωί στην πόλη του Ηρακλείου, όπου θα σας υποδεχτεί το προσωπικό μας. Η ακριβής ώρα της συνάντησης θα καθοριστεί ανάλογα με τις πτήσεις των συμμετεχόντων. Μπορούμε να σας παραλάβουμε, με το μεταφορικό μας, από οποιοδήποτε μέρος στο Ηράκλειο ή την Κρήτη, αν χρειαστεί (με επιπλέον χρέωση ανάλογα με την περίπτωση και πάντα κατόπιν συνεννόησης). Όταν όλοι οι συμμετέχοντες είναι έτοιμοι για αναχώρηση θα ξεκινήσουμε για τον προορισμό μας, απολαμβάνοντας μια υπέροχη διαδρομή στην βορειοανατολική Κρήτη, μέχρι να φτάσουμε στην Ελούντα. Η συνολική διάρκεια της διαδρομής αυτής είναι μιάμιση ώρα οδήγησης. Όταν φτάσουμε στην Ελούντα και αφού προετοιμαστούμε για τη διαμονή μας εκεί, το προσωπικό μας θα σας κάνει μια σύντομη εισαγωγή και εκπαίδευση στο θαλάσσιο καγιάκ με έμφαση σε τεχνικές διάσωσης και άλλες πληροφορίες σχετικά με ζητήματα ασφαλείας. Θα δούμε με λεπτομέρεια όλο το ταξίδι μας και θα απαντήσουμε σε ό, τι απορίες μπορεί να έχετε.

Το εισαγωγικό αυτό session θα έχει διάρκεια 1-2 ώρες και θα περιλαμβάνει κωπηλασία αν έχουμε αρκετό χρόνο.

Ημέρα 2η

Αφού πάρουμε το πρωινό μας και ετοιμαστούμε, θα ξεκινήσουμε να κωπηλατούμε προς το νησί της Σπιναλόγκα. Το νησί χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν ως λεπροκομείο, από το 1903 έως το 1957. Αποτέλεσε μια από τις τελευταίες τοποθεσίες «εξορίας» λεπρών στην Ευρώπη. Ο τελευταίος κάτοικος, ένας ιερέας, έφυγε από το νησί το 1962.

Στην Σπιναλόγκα θα κάνουμε μια μεγάλη στάση, δίνοντάς σας το χρόνο ώστε να εξερευνήσετε το νησί περπατώντας το!

Αφού αναχωρήσουμε από την Σπιναλόγκα θα κωπηλατήσουμε προς το νησάκι της Κολοκύθας με τις εξωτικές παραλίες και τα τυρκουάζ νερά.

Το νησάκι αυτό είναι πανέμορφο κι αποτελεί έναν σημαντικότατο βιότοπο. Αποτελεί στάση για πολλά πτηνά στο ταξίδι τους από την Αφρική προς την Ευρώπη, ενώ αρκετές φορές στα νερά του μπορεί να συναντήσουμε θαλάσσιες χελώνες ή ακόμα και δελφίνια.

Μετά από το διάλειμμα που θα κάνουμε στην Κολοκύθα, θα αναχωρήσουμε για τον ίδιο προορισμό από όπου ξεκινήσαμε (Ελούντα), αλλά από μια διαφορετική διαδρομή, οπότε δεν θα κωπηλατήσουμε στην ίδια περιοχή. Θα διανυκτερεύσουμε στην Ελούντα. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες και μικρά καφέ/pub στην περιοχή, καθώς και αρκετές άλλες υποδομές (ΑΤΜ, mini markers κ.λπ.).

Το συνολικό μήκος της κωπηλατικής διαδρομής κατά την 1η ημέρα είναι περίπου 21 χλμ.

Ημέρα 3η

Θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί, κωπηλατώντας προς την πόλη του Αγίου Νικολάου, την πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα, της οποίας το κέντρο μπορούμε να επισκεφτούμε με θαλάσσιο καγιάκ!

Τα αξιοθέατα της πόλης του Αγίου Νικολάου περιλαμβάνουν τη μικρή λιμνοθάλασσα Βουλισμένη, την οποία και θα επισκεφθούμε, κάνοντας στάση για καφέ/snack, για τις μικρές του παραλίες (μέσα στην πόλη), το νησάκι των Αγίων Πάντων (θα πραγματοποιήσουμε τον περίπλου του) καθώς και για το αρχαιολογικό του μουσείο. Η πόλη του Αγίου Νικολάου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κέντρο ή κόμβος έτσι ώστε να μπορέσει να επισκεφθεί κάποιος την ευρύτερη, πανέμορφη περιοχή του Μιραμπέλλου με τα γραφικά μικρά της χωριά και την πανέμορφη φύση.

Κατά την ημέρα αυτή (3η) θα κωπηλατήσουμε σε μια λιγότερο απομακρυσμένη αλλά εξίσου όμορφη περιοχή σε σχέση με την πρώτη ημέρα. Η θέα προς την πόλη του Αγίου Νικολάου και τη Δίκτη (υψόμετρο 2.148 μέτρα) σε συνδυασμό με την κωπηλασία γύρω από τα μικρά νησάκια της περιοχής θα κάνουν το ταξίδι μας μαγευτικό.

Μετά το διάλειμμα στην πόλη του Αγίου Νικολάου, θα αρχίσουμε την κωπηλασία προς τα πίσω, έως ότου φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, έναν μικρό και καλά προστατευμένο κόλπο κοντά στην πόλη του Αγίου Νικολάου (ο προορισμός μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες).

Η συνολική απόσταση που θα διανύσουμε κωπηλατώντας είναι περίπου 18 χλμ.

Ημέρα 4η

Θα ξεκινήσουμε από την πόλη του Αγίου Νικολάου νωρίς το πρωί, κωπηλατώντας προς την Παχιά Άμμο. Τα 3/4 του ταξιδιού προστατεύονται από τους ανέμους. Τα τελευταία λίγα χιλιόμετρα, τις περισσότερες φορές, είναι λίγο πιο δύσκολα, αλλά θα έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο από την εκπαίδευσή μας κατά την πρώτη ημέρα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε..

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα συναντήσουμε ορισμένα πολύ όμορφα σπήλαια κι ένα υπέροχο μικρό νησάκι, γύρω από το οποίο θα κωπηλατήσουμε. Επίσης θα περάσουμε από ορισμένες πολύ απομονωμένες παραλίες με υπέροχα νερά, ιδανικά για κολύμπι και ψαροντούφεκο.

Κατά την ημέρα αυτή θα κωπηλατήσουμε περίπου 19 χλμ.

Μετά το τέλος της εκδρομής μας θα κανονίσουμε την μεταφορά σας πίσω στο ξενοδοχείο ή προς το αεροδρόμιο.

Σημαντική πληροφορία: Αυτή η διαδρομή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες. Όπως συμβαίνει με όλες τις εκδρομές περιπέτειας, ορισμένες δραστηριότητες εξαρτώνται από τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, αυτός δεν είναι λόγος ανησυχίας, αφού υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές για κάθε περίπτωση. Εάν δεν έχετε την απαραίτητη εμπειρία ή αντοχή μπορούμε να προσαρμόσουμε το ταξίδι και να το κάνουμε πιο σύντομο.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να προσαρμόσουμε αυτό το ταξίδι (ή κάποιο παρόμοιο) στις ανάγκες ή τις επιθυμίες σας! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 • τύπος: Υγρό Στοιχείο, Εκδρομές & Περιηγήσεις
 • δραστηριότητες: Θαλάσσιο Καγιάκ,Δραστηριότητες/Αθλητισμός
 • tags: Βορειοανατολική Κρήτη, παραλίες Κρήτης, Σπιναλόγκα, Άγιος Νικόλαος
 • διάρκεια: 4 ημέρες
 • on request: Ναι
 • τοποθεσία: Βορειοανατολική Κρήτη (Λασίθι). Από την Ελούντα στη Παχιά Άμμο., Λασίθι
Τύπος
Υγρό Στοιχείο, Εκδρομές & Περιηγήσεις
Δραστηριότητες
Θαλάσσιο Καγιάκ,Δραστηριότητες/Αθλητισμός
Tags
Βορειοανατολική Κρήτη, παραλίες Κρήτης, Σπιναλόγκα, Άγιος Νικόλαος
Ενδεικτική τιμή (Σύνολο)
€600 ανά άτομο
Ενδεικτική τιμή (Ημερισίως)
€150 ανά άτομο
Κόστη

€650 ανά άτομο
3+ κρατήσεις €590 ανά άτομο (Το κόστος διαμονής δεν συμπεριλαμβάνεται)

* Μπορούν να συμμετέχουν περισσότερα από 6 άτομα, εφόσον οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι έμπειροι paddlers (3* και άνω)

Ελάχιστος αρ. ατόμων
2
Μέγιστος αρ. ατόμων
4
Βαθμός Δυσκολίας
3 (Μέτριας δυσκολίας)
Σχετικά με βαθμό δυσκολίας

Μέτριο επίπεδο δυσκολίας σε συνήθεις συνθήκες
(*) Ιδανικό για εκείνους που επιθυμούν να κωπηλατούν περισσότερο, αλλά και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Πρέπει να είστε ικανοί να κωπηλατείτε σε force 4, sea state 4.

Απαιτούμενος εξοπλισμός

Χρειάζεται να έχετε:

 1. Πουκάμισο θαλάσσης (με μακρύ μανίκι - λύκρα ή "rashy" - είναι ιδανικό)
 2. Shorts θαλάσσης
 3. Αδιάβροχο μπουφάν κωπηλασίας (π.χ. cag ή cagoule)
 4. Μαγιό
 5. Αθλητικά σανδάλια, παπούτσια θαλάσσης ή παπούτσια neoprene
 6. Καπέλο και γυαλιά ηλίου
 7. Αντηλιακό (ακόμη και τους χειμερινούς μήνες)
 8. Αδιάβροχες τσάντες (πολλές μικρές 5,10,15 ή 20 λίτρων το μέγιστο)
Γλώσσες

Ελληνικά, Αγγλικά

Διάρκεια
4 days
Σημειώσεις

4 μέρες, 3 διανυκτερεύσεις

On Request
Ναι
Πρόγραμμα

Κάθε μήνα από Απρίλιο έως Νοέμβριο
Επίσης, κατά τους χειμερινούς μήνες Κατόπιν αιτήματος (επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες)

All inclusive
Όχι
Included Services
 • Οδηγοί/Ξεναγοί
 • Μεταφορές στην ξηρά
 • Διαμονή (σε δίκλινο δωμάτιο, ισχύει μόνο ως συμπλήρωμα)
 • Όλος ο εξοπλισμός καγιάκ και η εκπαίδευση. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χρησιμοποιούμε εξοπλισμό κωπηλασίας υψηλών προδιαγραφών. Τα Καγιάκ προέρχονται από κορυφαίες εταιρείες όπως η Valley, Northshore, P&H κ.α. και τα κουπιά είναι από άνθρακα/γυαλί από την Lendal (που τώρα ονομάζεται Celtic) και την Werner.
Not Included Services
 • Μεταφορά από και προς την Κρήτη
 • Γεύματα, ποτά και οποιοδήποτε είδος τροφής
 • Ρουχισμός και αξεσουάρ
 • Αποσκευές, ασφάλεια ακύρωσης ταξιδιού, φόροι αεροδρομίου και φιλοδωρήματα

Φωτογραφικό Υλικό

Από

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!