Αναζήτηση - Δραστηριότητες

Τύπος

Δραστηριότητες

Βαθμός δυσκολίας

Ενδεικτική Τιμή (€) / άτομο

Διάρκεια (ημέρες)

Κατόπιν Αίτησης

All Inclusive

Νομός

Ταξίδι με πολλαπλές δραστηριότητες (8 ημέρες)

Ημέρα 1η – Ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη (πεζοπορία)

Το ταξίδι μας ξεκινά επίσημα, το πρωί, στην πόλη του Ηρακλείου, όπου θα σας υποδεχτεί το προσωπικό μας. Η ακριβής ώρα της συνάντησης θα καθοριστεί ανάλογα με τις πτήσεις των συμμετεχόντων. Μπορούμε να σας παραλάβουμε, με το μεταφορικό μας, από οποιοδήποτε μέρος στο Ηράκλειο ή την Κρήτη, αν χρειαστεί (με επιπλέον χρέωση ανάλογα με την περίπτωση και πάντα κατόπιν συνεννόησης).

Το πρωί θα συζητήσουμε τις προτιμήσεις της ομάδας και θα σχεδιάσουμε από κοινού την εβδομάδα με τις δραστηριότητες σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες, τις ικανότητες και τις προτιμήσεις του καθενός στην ομάδα.

Όταν όλοι είναι έτοιμοι για αναχώρηση, θα απολαύσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή με αυτοκίνητο, η οποία διασχίζοντας την ενδοχώρα του Ηρακλείου μας οδηγεί στον Ψηλορείτη. Η διάρκεια της διαδρομής αυτής είναι από 1,5 έως 2 ώρες. Ο στόχος μας για την πρώτη ημέρα θα είναι η ψηλότερη κορυφή της Κρήτης, αυτή του Τιμίου Σταυρού στα 2456 μ.

Η θέα από την κορυφή του Ψηλορείτη είναι μαγευτική. Αν η μέρα είναι καθαρή βλέπουμε σχεδόν ολόκληρο το νησί.

Η συνολική διάρκεια της πεζοπορικής διαδρομής είναι περίπου 5 ώρες.

Διανυκτέρευση σε σκηνές ή μικρά διαμερίσματα, ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας.

Ημέρα 2η - Ακτογραμμή οροσειράς Αστερουσίων (θαλάσσιο καγιάκ)

Αφού πάρουμε πρωινό, οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν με όλα τα απαραίτητα και θα ξεκινήσουμε για την παραλία. Αν χρειαστεί θα γίνει ένα εισαγωγικό μάθημα στο θαλάσσιο καγιάκ, ειδάλλως θα ξεκινήσουμε για το πρώτο μας προορισμό. Αν διανυκτερεύσουμε σε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, αντί σε σκηνές, θα χρειαστεί ίσως να μεταβούμε στο κατάλυμα με αυτοκίνητο.

Η κωπηλατική διαδρομή κατά την ημέρα αυτή, θα γίνει σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Κρήτης, το οποίο προσφέρει αρκετές υπέροχες παραλίες και πανέμορφα, μοναδικά τοπία (Αστερούσια).

Θα ξεκινήσουμε την κωπηλασία από τους Καλούς Λιμένες και θα κατευθυνθούμε προς το Αγιοφάραγγο και, στη συνέχεια, στην παραλία Μάρτσαλο, ή ακόμα μακρύτερα αν ο καιρός το επιτρέπει.

Η συνολική απόσταση που θα διανύσουμε είναι περίπου 11-15 χλμ.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε αρκετό χρόνο για να εξασκηθείτε σε τεχνικές διάσωσης.

Ημέρα 3η – Οροσειρά Αστερουσίων (αναρρίχηση)

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην αναρρίχηση! Θα περάσουμε την ημέρα μας στα 800 μέτρα (υψόμετρο), στα Αστερούσια όρη, και θα πραγματοποιήσουμε διάφορες αναρριχητικές διαδρομές σε ιδανικό πεδίο (άριστη ασβεστόλιθος).

Στην περιοχή αυτή υπάρχουν διαδρομές για όλα τα επίπεδα (από 4a έως 8a). Οι οδηγοί μας θα σας οδηγήσουν στις διαδρομές, οπότε δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε.

Ημέρα 4η - Οροπέδιο Λασιθίου (πεζοπορία)

Μετά από κάποια την ημέρα αναρρίχησης στην περιοχή των Καπετανιανών, σήμερα θα πεζοπορήσουμε γύρω από το διάσημο Οροπέδιο Λασιθίου.

Το Οροπέδιο Λασιθίου είχε πάνω από 10000 ανεμόμυλους πριν από μερικά χρόνια. Χρησιμοποιούνταν για την άντληση νερού, έτσι ώστε οι ντόπιοι να ποτίζουν τα χωράφια τους (κυρίως για την καλλιέργεια της πατάτας).

Θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε ένα ταξίδι στην περιοχή, μέσα από τη μυθολογία, επισκεπτόμενοι το Δικταίο Άντρο, το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας.

Επίσης, θα υπάρχει χρόνος για ένα σύντομο περίπατο στο Οροπέδιο, για να δείτε τους ανεμόμυλους που έχουν απομείνει.

Προαιρετικά, μπορείτε να περπατήσετε προς την κορυφή Καρφί, για να δείτε τον μινωικό οικισμό που έχει ανασκαφεί στην τοποθεσία, αλλά και την μαγευτική θέα προς όλη την βόρεια Κρήτη.

Διανυκτέρευση στο Λασίθι.

Συνολικά, κατά την ημέρα αυτή, θα περπατήσουμε περίπου 3 ώρες. Για την μεταφορά μας από τα Καπετανιανά (Αστερούσια) στο Οροπέδιο Λασιθίου θα χρειαστούν 3 ώρες.

Ημέρα 5η – Ανάβαση στην κορυφή της Δίκτης (πεζοπορία)

Ξεκινώντας από το Οροπέδιο Λασιθίου, θα ανηφορίσουμε για την ψηλότερη κορυφή της οροσειράς Δίκτη (2148 μ).

Κατά τη διάρκεια της ανάβασης, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αετούς που ζουν στην περιοχή να πετούν πάνω από τα βράχια του εντυπωσιακού, δυτικού μετώπου του βουνού. Η κορυφή μας προσφέρει μαγευτική θέα προς το Οροπεδίου Λασιθίου και όλη την ανατολική Κρήτη.

Διανυκτέρευση στο Λασίθι ή κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Αυτό εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, αφού την επόμενη μέρα θα κωπηλατήσουμε στην ανατολική Κρήτη.

Ημέρα 6η - Σπιναλόγκα (θαλάσσιο καγιάκ)

Κατά την 6η ημέρα του ταξιδιού μας, θα κωπηλατήσουμε από την Ελούντα στο νησάκι της Σπιναλόγκα.

Το νησί χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν ως λεπροκομείο, από το 1903 έως το 1957. Αποτέλεσε μια από τις τελευταίες τοποθεσίες «εξορίας» λεπρών στην Ευρώπη. Ο τελευταίος κάτοικος, ένας ιερέας, έφυγε από το νησί το 1962.

Η απόσταση που θα διανύσουμε κωπηλατώντας είναι περίπου 15 χιλιόμετρα και μπορεί να μεγαλώσει αν η ομάδα το επιθυμεί.

Ημέρα 7η - Αγιοφάραγγο (αναρρίχηση, πεζοπορία, κολύμπι)

Την 7η ημέρα προορισμός μας είναι ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία της Κρήτης, το Αγιοφάραγγο. Το Αγιοφάραγγο είναι ένα φαράγγι που βρίσκεται στο νότιο Ηράκλειο κι έχει περισσότερες από 200 διαμορφωμένες διαδρομές.

Το πεδίο στο Αγιοφάραγγο μας προσφέρει ιδανική ασβεστόλιθο για αναρρίχηση (σε ορισμένα σημεία κάπως απότομη) και μια υπέροχη παραλία για κολύμπι και εξερεύνηση βυθού με μάσκα και αναπνευστήρα. Στην περιοχή επίσης μπορούμε να πεζοπορήσουμε.

Θα περάσουμε όλη την ημέρα στην περιοχή του Αγιοφάραγγου και θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο αργά το βράδυ. Μπορούμε εναλλακτικά να κατασκηνώσουμε εκεί, αν το επιθυμεί η ομάδα.

Ημέρα 8η - Ηράκλειο (αξιοθέατα)

Εφόσον διανυκτερεύσουμε στο Αγιοφάραγγο, θα αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί για Ηράκλειο, δίνοντάς σας χρόνο για μια επίσκεψη στο φημισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την Κνωσό.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού μπορείτε να δείτε τα ερείπια της μινωικής πόλης που άκμασε πριν από 3.500 χρόνια και το περίφημο ανάκτορό της, που χρονολογείται στο 1700-1450 π.Χ. και ανέσκαψε ο σερ Άρθουρ Έβανς στις αρχές αυτού του αιώνα.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να προσαρμόσουμε αυτό το ταξίδι (ή κάποιο παρόμοιο) στις ανάγκες ή τις επιθυμίες σας! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 • τύπος: Πεζοπορία, Υγρό Στοιχείο, Περιπέτεια, Εκδρομές & Περιηγήσεις
 • δραστηριότητες: Πεζοπορία,Θαλάσσιο Kayak, Αναρρίχηση,Θαλάσσιο Καγιάκ,Ιστορία/Αρχαιολογία, Δραστηριότητες/Αθλητισμός, Περιπέτεια
 • tags: Φύση, παραλίες Κρήτης, βουνά και φαράγγια Κρήτης, Αρχαιολογία, Θάλασσα
 • διάρκεια: 8 ημέρες
 • on request: Ναι
 • τοποθεσία: Ψηλορείτης, Αστερούσια, οροσειρά Δίκτη και παράκτιες περιοχές, Ηράκλειο, Λασίθι
Τύπος
Πεζοπορία, Υγρό Στοιχείο, Περιπέτεια, Εκδρομές & Περιηγήσεις
Δραστηριότητες
Πεζοπορία,Θαλάσσιο Kayak, Αναρρίχηση,Θαλάσσιο Καγιάκ,Ιστορία/Αρχαιολογία, Δραστηριότητες/Αθλητισμός, Περιπέτεια
Tags
Φύση, παραλίες Κρήτης, βουνά και φαράγγια Κρήτης, Αρχαιολογία, Θάλασσα
Ενδεικτική τιμή (Σύνολο)
€800 ανά άτομο
Ενδεικτική τιμή (Ημερισίως)
€100 ανά άτομο
Κόστη

990€ χωρίς παροχή καταλύματος (1250€ με διαμονή σε μικρά διαμερίσματα)
3-4 κρατήσεις: 790€ ανά άτομο

Ελάχιστος αρ. ατόμων
2
Μέγιστος αρ. ατόμων
6
Βαθμός Δυσκολίας
2 (Εύκολο)
Σχετικά με βαθμό δυσκολίας

Σχετικά εύκολο σε συνήθεις συνθήκες

(*) Πρέπει να είστε ικανοί να πεζοπορείτε για 4-6 ώρες την ημέρα και να διαθέτετε αρκετή αντοχή για να κωπηλατείτε για περίπου 12 χιλιόμετρα ανά ημέρα. Δεν απαιτείται εμπειρία αναρρίχησης.

Γλώσσες

Ελληνικά, Αγγλικά

Διάρκεια
8 days
Σημειώσεις

8 μέρες, 7 διανυκτερεύσεις

On Request
Ναι
Πρόγραμμα

Κάθε μήνα από το Μάρτιο έως τα τέλη Νοεμβρίου.
Επίσης κατά τους χειμερινούς μήνες, Κατόπιν αιτήματος (επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες).

All inclusive
Όχι
Included Services
 • Οδηγοί/Ξεναγοί
 • Μεταφορές στην ξηρά
 • Διαμονή (σε δίκλινο δωμάτιο, ισχύει συμπληρωματικά)
 • Όλος ο εξοπλισμός & οι οδηγίες καγιάκ και αναρρίχησης εκτός από τα παπούτσια αναρρίχησης
Not Included Services
 • Μεταφορά από και προς την Κρήτη
 • Γεύματα, ποτά και οποιοδήποτε είδος τροφής
 • Ρουχισμός και αξεσουάρ
 • Αποσκευές, ασφάλεια ακύρωσης ταξιδιού, φόροι αεροδρομίου και φιλοδωρήματα

Φωτογραφικό Υλικό

Από

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!