Αναζήτηση - Δραστηριότητες

Τύπος

Δραστηριότητες

Βαθμός δυσκολίας

Ενδεικτική Τιμή (€) / άτομο

Διάρκεια (ημέρες)

Κατόπιν Αίτησης

All Inclusive

Νομός

Μεραμπέλο Biking tour

1η ημέρα

Συνάντηση στο Ηράκλειο το πρωί και κατευθυνόμαστε οδικώς για την Μίλατο, ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό 50 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου. Ώρα για καφέ και πρωινό στην παραλία της Μιλάτου με εξαιρετική θέα στη θάλασσα.

Ξεκινάμε από το παλαιό χωριό της Μιλάτου και ανηφορίζουμε για το μαρτυρικό σπήλαιο της Μιλάτου, όπου το 1823 οι Τούρκοι έσφαξαν τους κατοίκους της περιοχής. 

Συνεχίζουμε τη διαδρομή περνώντας από ξεχασμένα χωριά τα περισσότερα εκ των οποίων διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους . Πετρόκτιστα σπίτια που φέρουν τοξωτές εισόδους , περίτεχνες ξερολιθιές και όμορφα μοναστήρια.

Στάση στο γραφικό και καταπράσινο Φουρνί για καφέ και λίγη ξεκούραση.

Ανηφορίζουμε για το χωριό Καρύδι κοντά στο οποίο θα δούμε τη μονή Καρδαμούτσας και τη μονή Αρετίου, αγιορείτικης αρχιτεκτονικής με ενδιαφέρουσες συλλογές από βυζαντινές εικόνες της Κρητικής σχολής.

Περνώντας από τα χωριά Σκινιά και κάτω Λούμα φτάνουμε στο γραφικό Βρουχά και κατηφορίζουμε για την παραλία της Πλάκας.

Η διαδρομή αυτή προσφέρει το πανόραμα του κόλπου της Ελούντας και το νησί της Σπιναλόγκας βουτηγμένο στα καταγάλανα νερά.

Καταλήγουμε στην κοσμοπολίτικo Άγιο Νικόλαο για φαγητό και διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Ξεκινάμε από την Ελούντα και περνάμε από την πρωτεύουσα του νομού, τον γραφικό και κοσμοπολίτικο Άγιο Νικόλαο. Κάνουμε μια μικρή βόλτα μέσα στη πόλη και κατευθυνόμαστε δυτικά προς την Κριτσά.

Η Κριτσά σε υψόμετρο 300 μ. είναι σκαρφαλωμένη στους πρόποδες του κόκκινου βράχου Κάστελλου. Το χωριό διαθέτει υπέροχη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου αλλά και στον κάμπο που απλώνεται στα πόδια του.

Φεύγοντας από την Κριτσά κατευθυνόμαστε βόρεια και μετά το 3ο χιλ. συναντάμε την δωρική πόλη Λατώ. Ένας πλατύς και οχυρός λόφος με θέα προς την θάλασσα και τα Λασιθιώτικα όρη.

Κατηφορίζουμε και συνεχίζουμε την διαδρομή μας από μικρούς οικισμούς και χωριά που έχουν μείνει σχεδόν ανέπαφα στο χρόνο και μας προσφέρουν ένα πανόραμα της Λασιθιώτικης φύσης ενώ μας τυλίγουν υπέροχες μυρωδιές πεύκων και ευκαλύπτων.

Φτάνουμε στην γραφική Νεάπολη, μια μικρή πόλη με ωραίο δημοτικό κήπο και νεοκλασικά αρχοντικά. Συνεχίζουμε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας και περνώντας από την παραδοσιακή Λατσίδα και το όμορφο Βραχάσι καταλήγουμε στην παραλία της Μιλάτου.

Επιστροφή στο Ηράκλειο.

(*) Είμαστε πάντα στη διάθεσή για να σχεδιάσουμε μαζί διαδρομές και περιηγήσεις που θα ικανοποιούν τις εμπειρίες που αναζητάτε. Η διαδρομή αυτή μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τις ανάγκες σας!

 • τύπος: Ποδηλασία
 • δραστηριότητες: Ποδηλασία
 • tags: Μεραμπέλο, Ανατολική Κρήτη, Άγιος Νικόλαος, παραλίες, φύση, Μοναστήρια Κρήτης
 • διάρκεια: 2 ημέρες
 • on request: Ναι
 • τοποθεσία: Μεραμπέλο - Ανατολική Κρήτη, Άγιος Νικόλαος, Λασίθι
Τύπος
Ποδηλασία
Δραστηριότητες
Ποδηλασία
Tags
Μεραμπέλο, Ανατολική Κρήτη, Άγιος Νικόλαος, παραλίες, φύση, Μοναστήρια Κρήτης
Ενδεικτική τιμή (Σύνολο)
€280 ανά άτομο
Ενδεικτική τιμή (Ημερισίως)
€140 ανά άτομο
Κόστη

* 2-4 άτομα: €335 ανά άτομο, 5-8 άτομα: €290 ανά άτομο, 9-20 άτομα: χαμηλότερες τιμές όσο ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται, επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες
* Αυτό είναι ένα all inclusive πακέτο. Ελέγξτε τις υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται για περισσότερες λεπτομέρειες

Ελάχιστος αρ. ατόμων
2
Μέγιστος αρ. ατόμων
20+
Βαθμός Δυσκολίας
2 (Εύκολο)
Σχετικά με βαθμό δυσκολίας

Ήπια διαδρομή
Οι ήπιες διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για ανθρώπους που έχουν ήδη ενδιαφέρον και εμπειρία στην ποδηλασία. Οι διαδρομές που έχουν επιλεχθεί απαιτούν μία λογική φυσική κατάσταση κει εμπειρία σε διαφορετικά εδάφη. Οι μέτριες διαδρομές ταιριάζουν σε εκείνους που θέλουν να αυξήσουν τη φυσική τους κατάσταση και να ωθήσουν τον εαυτό τους σε νέα όρια.

Απαιτούμενη φυσική κατάσταση: Ένα μέσο επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Πληροφορίες διαδρομής - 1η ημέρα

Απόσταση: 61,6 χλμ
Ελάχιστο υψόμετρο: 1 μ
Μέγιστο υψόμετρο: 559 μ
Συνολική ανάβαση: 1418 μ
Συνολική κατάβαση: 1413 μ

Πληροφορίες διαδρομής - 2η ημέρα

Απόσταση: 46,4χλμ
Ελάχιστο υψόμετρο: 1 μ
Μέγιστο υψόμετρο: 426 μ
Συνολική ανάβαση: 965 μ
Συνολική κατάβαση: 964 μ

Γλώσσες

Ελληνικά, Αγγλικά

Διάρκεια
2 days
Σημειώσεις

Διήμερη δραστηριότητα (tour)

On Request
Ναι
Πρόγραμμα

Κατόπιν request (Όλο το χρόνο) - απαιτείται προηγούμενη επικοινωνία

All inclusive
Ναι
Included Services
 • Διαμονή στον Άγιο Νικόλαο
 • Ποδήλατο βουνού Wilier & κράνος
 • Οδηγός/Ξεναγός (οι)
 • Μεταφορά από/προς το Ηράκλειο
 • Γεύμα
 • Νερό κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής διαδρομής
 • Όχημα υποστήριξης με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (ακολουθεί κατά τη διαδρομή)

(*) Γεύματα που συμπεριλαμβάνονται:

 • 1η ημέρα: Μεσημεριανό, Δείπνο
 • 2η ημέρα: Πρωινό, Μεσημεριανό
Not Included Services
 • Ατομικά έξοδα/ποτά
 • Εισιτήριο σε μουσεία ή άλλα αξιοθέατα
Terms & conditions

Η ασφάλειά σας είναι η προτεραιότητά μας. Ωστόσο, ο περιπετειώδης τουρισμός που αφορά στην ποδηλασία δρόμου, ποδηλασία βουνού περιλαμβάνει εγγενείς κινδύνους και ρίσκο. Ενώ εμείς θα εξασφαλίσουμε ότι το ταξίδι σας θα είναι ασφαλές όσο το δυνατόν, δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να αποφευχθούν όλοι οι κίνδυνοι.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά και να κατανοήσετε πλήρως τους «Όρους και Προϋποθέσεις». Η ενυπόγραφη συγκατάθεση σας σε αυτούς τους όρους είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η κράτησή σας.

Επιβεβαίωση κράτησης

Για πολυήμερες εκδρομές μόνο: Η κατάθεση του 20 της συνολικής τιμής της εκδρομής είναι απαραίτητη για να κρατήσετε την θέση σας στην επιλεγμένα περιήγησή σας. Μετά την απόδειξη της κατάθεσης σας, η ομάδα μας θα σας στείλει email επιβεβαίωσης μια επιστολή επιβεβαίωσης για να ρυμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού σας και της πληρωμής.

Φόρμες κρατήσεων - Υπεύθυνη δήλωση

Ο πελάτης μέσα από τη φόρμα κράτησης οφείλει να παρέχει τα ακριβή στοιχεία για την εκδρομή του. Αν δεν παρέχετε όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου του ταξιδιού σας μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις και κατ' επέκταση λάθη όσον αφορά στις προδιαγραφές του ταξιδιού σας.

Τελική πληρωμή

Για πολυήμερες εκδρομές μόνο: Το υπόλοιπο για όλες τις εκδρομές του συνεργάτη μας πρέπει να καταβληθεί το αργότερο 20 μέρες πριν την αναχώρηση της περιοδείας.

Προσθήκες και Εξαιρέσεις

Όλες οι εκδρομές έχουν κάποιες βασικές προσθήκες και εξαιρέσεις. Μπορούν φυσικά να γίνουν κάποιες αλλαγές, προκειμένου η κράτησή να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Πολιτική ακύρωσης κράτησης

Για πολυήμερες εκδρομές μόνο: Όλες οι ακυρώσεις των εκδρομών θα πρέπει να κοινοποιούνται γραπτώς από το πρόσωπο που συμμετέχει στην περιοδεία, σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστάσεων που σας σας αναγκάζουν να ακυρώσετε το ταξίδι σας.
Ακύρωση 60 ημέρες ή περισσότερο πριν από την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη επιστροφή της κατάθεσης σας.
Ακύρωση 60-30 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια της προκαταβολής σας (ανά άτομο).
Ακύρωση 30-20 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής θα έχει ως αποτέλεσμα την παρακράτηση του 50 της συνολικής τιμής της διαδρομής (ανά άτομο).
Ακύρωση 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής θα έχει ως αποτέλεσμα την παρακράτηση του 100 της συνολικής τιμής της διαδρομής (ανά άτομο).
Στις περισσότερες περιπτώσεις επιτρέπουν τη μεταφορά της κατάθεσης ή πληρωμής της διαδρομής σε άλλη ημερομηνία (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).

Επιστροφές

Ο συνεργάτης μας δεν δίνει οποιεσδήποτε επιστροφές για τα αχρησιμοποίητα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα γεύματα, εκδρομές ή οποιεσδήποτε υπηρεσίες δε χρησιμοποιήθηκαν.

Αλλαγές διαδρομής

Ο συνεργάτης μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τα δρομολόγια των εκδρομών σε καταστάσεις όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ή καλύτερης προσαρμογείς στις απαιτήσεις του πελάτη. Ο συνεργάτης μας δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημιά, έξοδα ή ταλαιπωρία που προκαλείται από την καθυστερημένη άφιξη των δημόσιων μεταφορών, αλλαγές του προγράμματος, απεργίες, βλάβης του οχήματος, Θεομηνίες, ή άλλες καταστάσεις πέρα από τις δυνατότητές μας.

Ευθύνη του ταξιδιώτη

Ως ταξιδιώτης έχετε την ευθύνη να επιλέξετε μία εκδρομή κατάλληλη στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές σας.
Οι οδηγοί/ξεναγοί διατηρούν το δικαίωμα να απορρίψουν κάποιο συμμετέχοντα από κάποια εκδρομή για λόγους ακαταλληλότητας ή συμπεριφοράς που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή την ευημερία του εαυτού του/της ή άλλων, χωρίς αυτό να αποτελεί λόγο επιστροφής αμοιβής.

Ο ταξιδιώτης πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνεται αυστηρά με τους νόμους, τα τελωνεία, το συνάλλαγμα και τους κανονισμούς των ναρκωτικών της χώρας που επισκέφθηκε. Σε περίπτωση που ο ταξιδιώτης δεν συμμορφώνεται με τα παραπάνω, ή θα πρέπει ο πελάτης παρεμβαίνει στην ευημερία της ομάδας ο οδηγός της περιοδείας μπορεί να διατάξει το άτομο να αποκοπεί από την περιοδεία χωρίς να προσφύγει σε οποιαδήποτε επιστροφή αμοιβής.

Με το να κάνετε την πληρωμή της προκαταβολής θεωρείται ότι έχετε αποδεχθεί τους Όρους και Προϋποθέσεις

Ασφάλιση ποδηλατιστών

Η ποδηλασία είναι μια δραστηριότητα που σας δίνει τη δυνατότητα να έρθετε σε άμμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Ο συνεργάτης μας διαθέτει έμπειρους οδηγούς και όχημα υποστήριξης και θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Από

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!