Αναζήτηση - Δραστηριότητες

Τύπος

Δραστηριότητες

Βαθμός δυσκολίας

Ενδεικτική Τιμή (€) / άτομο

Διάρκεια (ημέρες)

Κατόπιν Αίτησης

All Inclusive

Νομός

Στην σκιά του Ψηλορείτη (Mountain Biking)

1η ημέρα

Συνάντηση στο Ηράκλειο το πρωί και κατευθυνόμαστε οδικώς για το οροπέδιο του Στρούμπουλα. Ξεκινάμε την διαδρομή μας στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ακολουθώντας ένα όμορφο χωμάτινο μονοπάτι που μας δίνει την δυνατότητα να θαυμάσουμε την γεωλογική ιδιομορφία του ορεινού αυτού όγκου με την πλούσια εναλλαγή των τοπίων.

Συνεχίζοντας την πορεία μας και περνώντας από τις Γωνιές, ιστορικό χωριό με πολλές φυσικές ομορφιές, ανηφορίζουμε για το ορεινό χωριό Ανώγεια (σε υψόμετρο 750μ), ένας ξεχωριστός τόπος που κατοικείται από φιλόξενους ανθρώπους που παραμένουν πιστοί στον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους.

Ακολουθώντας μια ανηφορική διαδρομή αλλά ιδιαίτερου φυσικού κάλλους συναντάμε αρκετά Μιτάτα, χαμηλά στρογγυλά οικήματα, φτιαγμένα από αλάξευτες πέτρες.

Στην ορεινή θέση Φούρνοι σε υψόμετρο 1.200μ. βρίσκουμε το μικρό πετρόκτιστο εκκλησάκι του Άγιου Υάκινθου, προστάτη της αγάπης.

Συνεχίζουμε την περιπλάνησή μας στο μαγευτικό τοπίο της περιοχής με τους τεράστιους πρίνους, περνάμε από τον αρχαιολογικό χώρο Ζώμινθο και καταλήγουμε στο λιβάδι του Κουρσώνα.

Διανυκτέρευση και φαγητό σε παραδοσιακό ξενώνα στο χωριό Ανώγεια.

2η ημέρα

Μετά το πρωινό ξεκινάμε μια απαιτητική διαδρομή 18 km ανεβαίνοντας από τα 1.032μ στα 1.563 μ στον Σκίνακα.

Μας αποζημιώνει η μαγευτική θέα προς την νότια πλευρά του Ψηλορείτη απ΄όπου μπορούμε να δούμε το μεγαλοπρεπές πρινόδασος του Ρούβα.

Ακολουθεί μια όμορφη χωμάτινη κατάβαση μέσα από πρίνους, σφεντάμια, πεύκα και κυπαρίσσια, φτάνοντας στο γραφικό χωριό Γέργερη.


Συνεχίζουμε περνώντας από το παραδοσιακό χωριό Νίβριτος, τη λίμνη του Βότομου περιοχή με εξαιρετική θέα και καταφύγιο πολλών υδρόβιων πουλιών, τερματίζομε στον καταπράσινο Ζαρό.

Μετά από το γεύμα, επιστρέφουμε στο Ηράκλειο οδικώς.

(*) Είμαστε πάντα στη διάθεσή για να σχεδιάσουμε μαζί διαδρομές και περιηγήσεις που θα ικανοποιούν τις εμπειρίες που αναζητάτε. Η διαδρομή αυτή μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τις ανάγκες σας!

 • τύπος: Ποδηλασία
 • δραστηριότητες: Ποδηλασία Βουνού
 • tags: Ψηλορείτης, Γεωλογία, Φύση
 • διάρκεια: 2 ημέρες
 • on request: Ναι
 • τοποθεσία: Ψηλορείτης, Ανώγεια, Ζαρός, Ρέθυμνο, Ηράκλειο
Τύπος
Ποδηλασία
Δραστηριότητες
Ποδηλασία Βουνού
Tags
Ψηλορείτης, Γεωλογία, Φύση
Ενδεικτική τιμή (Σύνολο)
€280 ανά άτομο
Ενδεικτική τιμή (Ημερισίως)
€140 ανά άτομο
Κόστη

* 2-4 άτομα: €330 ανά άτομο, 5-8 άτομα: €290 ανά άτομο, 8-12 άτομα: χαμηλότερες τιμές όσο ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται, επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες
* Αυτό είναι ένα all inclusive πακέτο. Ελέγξτε τις υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελάχιστος αρ. ατόμων
2
Μέγιστος αρ. ατόμων
20+
Βαθμός Δυσκολίας
3 (Μέτριας δυσκολίας)
Σχετικά με βαθμό δυσκολίας

Μέτρια προς Απαιτητική διαδρομή
Οι μέτριες διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για τους πιο έμπειρους ποδηλάτες, οι οποίοι επιθυμούν να αυξήσουν τη φυσική τους κατάσταση και να επιτύχουν νέα επίπεδα ικανοτήτων. Οι διαδρομές μπορεί να περιλαμβάνουν μεγαλύτερες αναβάσεις και να απαιτούν πιο τεχνικές ικανότητες.

Απαιτούμενη φυσική κατάσταση: Ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Πληροφορίες διαδρομής - 1η ημέρα

Απόσταση: 38,7 χλμ
Ελάχιστο υψόμετρο: 424 μ
Μέγιστο υψόμετρο: 1178 μ
Συνολική ανάβαση: 1135 μ
Συνολική κατάβαση: 534 μ

Πληροφορίες διαδρομής - 2η ημέρα

Απόσταση: 43,8 χλμ
Ελάχιστο υψόμετρο: 339 μ
Μέγιστο υψόμετρο: 1569 μ
Συνολική ανάβαση: 862 μ
Συνολική κατάβαση: 1554 μ

Γλώσσες

Ελληνικά, Αγγλικά

Διάρκεια
2 days
Σημειώσεις

Διήμερη δραστηριότητα (tour)

On Request
Ναι
Πρόγραμμα

Κατόπιν request (Όλο το χρόνο) - απαιτείται προηγούμενη επικοινωνία

All inclusive
Ναι
Included Services
 • Διαμονή στον παραδοσιακό ξενώνα Αροδαμός (Ανώγεια)
 • Ποδήλατο βουνού Wilier & κράνος
 • Οδηγός/Ξεναγός (οι)
 • Μεταφορά από/προς το Ηράκλειο
 • Γεύματα όπως αναφέρονται στο δρομολόγιο
 • Νερό κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής διαδρομής
 • Όχημα υποστήριξης με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (ακολουθεί κατά τη διαδρομή)

(*) Γεύματα που συμπεριλαμβάνονται:

 • 1η ημέρα: Μεσημεριανό, Δείπνο
 • 2η ημέρα: Πρωινό, Μεσημεριανό
Not Included Services
 • Ατομικά έξοδα/ποτά
 • Εισιτήριο σε μουσεία ή άλλα αξιοθέατα
Terms & conditions

Η ασφάλειά σας είναι η προτεραιότητά μας. Ωστόσο, ο περιπετειώδης τουρισμός που αφορά στην ποδηλασία δρόμου, ποδηλασία βουνού περιλαμβάνει εγγενείς κινδύνους και ρίσκο. Ενώ εμείς θα εξασφαλίσουμε ότι το ταξίδι σας θα είναι ασφαλές όσο το δυνατόν, δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να αποφευχθούν όλοι οι κίνδυνοι.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά και να κατανοήσετε πλήρως τους «Όρους και Προϋποθέσεις». Η ενυπόγραφη συγκατάθεση σας σε αυτούς τους όρους είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η κράτησή σας.

Επιβεβαίωση κράτησης

Για πολυήμερες εκδρομές μόνο: Η κατάθεση του 20 της συνολικής τιμής της εκδρομής είναι απαραίτητη για να κρατήσετε την θέση σας στην επιλεγμένα περιήγησή σας. Μετά την απόδειξη της κατάθεσης σας, η ομάδα μας θα σας στείλει email επιβεβαίωσης μια επιστολή επιβεβαίωσης για να ρυμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού σας και της πληρωμής.

Φόρμες κρατήσεων - Υπεύθυνη δήλωση

Ο πελάτης μέσα από τη φόρμα κράτησης οφείλει να παρέχει τα ακριβή στοιχεία για την εκδρομή του. Αν δεν παρέχετε όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου του ταξιδιού σας μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις και κατ' επέκταση λάθη όσον αφορά στις προδιαγραφές του ταξιδιού σας.

Τελική πληρωμή

Για πολυήμερες εκδρομές μόνο: Το υπόλοιπο για όλες τις εκδρομές του συνεργάτη μας πρέπει να καταβληθεί το αργότερο 20 μέρες πριν την αναχώρηση της περιοδείας.

Προσθήκες και Εξαιρέσεις

Όλες οι εκδρομές έχουν κάποιες βασικές προσθήκες και εξαιρέσεις. Μπορούν φυσικά να γίνουν κάποιες αλλαγές, προκειμένου η κράτησή να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Πολιτική ακύρωσης κράτησης

Για πολυήμερες εκδρομές μόνο: Όλες οι ακυρώσεις των εκδρομών θα πρέπει να κοινοποιούνται γραπτώς από το πρόσωπο που συμμετέχει στην περιοδεία, σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστάσεων που σας σας αναγκάζουν να ακυρώσετε το ταξίδι σας.
Ακύρωση 60 ημέρες ή περισσότερο πριν από την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη επιστροφή της κατάθεσης σας.
Ακύρωση 60-30 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια της προκαταβολής σας (ανά άτομο).
Ακύρωση 30-20 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής θα έχει ως αποτέλεσμα την παρακράτηση του 50 της συνολικής τιμής της διαδρομής (ανά άτομο).
Ακύρωση 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης της εκδρομής θα έχει ως αποτέλεσμα την παρακράτηση του 100 της συνολικής τιμής της διαδρομής (ανά άτομο).
Στις περισσότερες περιπτώσεις επιτρέπουν τη μεταφορά της κατάθεσης ή πληρωμής της διαδρομής σε άλλη ημερομηνία (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).

Επιστροφές

Ο συνεργάτης μας δεν δίνει οποιεσδήποτε επιστροφές για τα αχρησιμοποίητα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα γεύματα, εκδρομές ή οποιεσδήποτε υπηρεσίες δε χρησιμοποιήθηκαν.

Αλλαγές διαδρομής

Ο συνεργάτης μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τα δρομολόγια των εκδρομών σε καταστάσεις όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ή καλύτερης προσαρμογείς στις απαιτήσεις του πελάτη. Ο συνεργάτης μας δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημιά, έξοδα ή ταλαιπωρία που προκαλείται από την καθυστερημένη άφιξη των δημόσιων μεταφορών, αλλαγές του προγράμματος, απεργίες, βλάβης του οχήματος, Θεομηνίες, ή άλλες καταστάσεις πέρα από τις δυνατότητές μας.

Ευθύνη του ταξιδιώτη

Ως ταξιδιώτης έχετε την ευθύνη να επιλέξετε μία εκδρομή κατάλληλη στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές σας.
Οι οδηγοί/ξεναγοί διατηρούν το δικαίωμα να απορρίψουν κάποιο συμμετέχοντα από κάποια εκδρομή για λόγους ακαταλληλότητας ή συμπεριφοράς που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή την ευημερία του εαυτού του/της ή άλλων, χωρίς αυτό να αποτελεί λόγο επιστροφής αμοιβής.

Ο ταξιδιώτης πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνεται αυστηρά με τους νόμους, τα τελωνεία, το συνάλλαγμα και τους κανονισμούς των ναρκωτικών της χώρας που επισκέφθηκε. Σε περίπτωση που ο ταξιδιώτης δεν συμμορφώνεται με τα παραπάνω, ή θα πρέπει ο πελάτης παρεμβαίνει στην ευημερία της ομάδας ο οδηγός της περιοδείας μπορεί να διατάξει το άτομο να αποκοπεί από την περιοδεία χωρίς να προσφύγει σε οποιαδήποτε επιστροφή αμοιβής.

Με το να κάνετε την πληρωμή της προκαταβολής θεωρείται ότι έχετε αποδεχθεί τους Όρους και Προϋποθέσεις

Ασφάλιση ποδηλατιστών

Η ποδηλασία είναι μια δραστηριότητα που σας δίνει τη δυνατότητα να έρθετε σε άμμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Ο συνεργάτης μας διαθέτει έμπειρους οδηγούς και όχημα υποστήριξης και θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Φωτογραφικό Υλικό

Από

Επικοινώνησε μαζί μας

 
 
Εγγραφή στο newsletter!